Aan de slag

Wat is Zorg voor stage?
'Zorg voor stage' is jouw vormingspakket voor kwaliteitsvolle stages en stagebegeleidingen. Boordevol inspiratie, stof tot nadenken en voer voor discussie. Kortom, jouw ideale leidraad, maar geen strikt protocol.

Verbeter de kwaliteit van je stage / stagebeleid
Dit educatief pakket biedt drie inspirerende werkinstrumenten om jouw stagebeleid op te frissen. Gebruik ze apart of combineer:
  • vormingsfilm (18 minuten): voor vertoning in beperkte kring of grote groep. Verzameling van interviews met mentors, stagiairs en stagebegeleiders en scènes met herkenbare stagesituaties. De opbouw volgt de verschillende stagefases met duidelijke pauzemomenten voor reflectie en ervaringsuitwisseling.
     
  • inspiratiemap: 12 gestructureerde inspiratiefiches voor debat en reflectie, over 12 relevante thema’s voor de verschillende stagefases. Elke fiche breekt het ijs met de juiste vragen, biedt concrete tools en tips én een moment van reflectie. Ideaal om te werken aan de kwaliteit van je stagebeleid.
     
  • deze website: jouw platform voor continue kennisuitwisseling, met actuele tools, concrete tips en goede praktijken van collega’s. Deel hier jouw ervaringen én instrumenten!